3 Modalităţi de a-ţi creşte eficienţa personală

//3 Modalităţi de a-ţi creşte eficienţa personală

Zi de zi ne confruntăm cu nevoia din ce în ce mai acută pentru o mai mare eficienţă. Dar oare este acest lucru atât de „rău”? Sau este poate aceasta o modalitate prin care ne putem dezvolta şi putem da mai multă valoare vieţii noastre?

eficientaPersonal, pledez pentru cea de-a doua variantă 🙂

Fie că ne referim la activităţi pe care la facem la birou, în context profesional, lucruri pe care le facem acasă, ca activităţi domestice sau activităţi care ţin de petrecerea timpului liber, avem în fiecare moment posibilitatea de a alege felul în care ne organizăm pentru a avea o eficienţă cât mai mare.

O definiţie simplificată a eficienţei ar fi „maximizarea rezultatelor cu minimizarea efortului”. Şi cine nu îşi doreşte oare asta?

Iată în continuare 3 modalităţi prin care îţi poţi creşte eficienţa personală, metode pe care le folosesc personal şi care cu siguranţă vor funcţiona şi pentru tine. Tot ce trebuie să faci este, bineînţeles, să le aplici 🙂

1. Simplifică

Înainte de a începe să faci un anumit lucru, ia-ţi răgazul de a-ţi pune întrebarea „care este cea mai simplă modalitate de a face acest lucru?” Crează-ţi un obicei din a-ţi pune această întrebare înainte de a începe să acţionezi efectiv în direcţia realizării a ceea ce ţi-ai propus. Vei observa cum treptat-treptat, minea ta se va obişnui cu acest sistem de gândire şi îţi va da soluţii din ce în ce mai rapide şi creative de a acţiona din ce în ce mai eficient, scurtând astfel timpul efectiv de lucru şi reducând totodată consumul de energie.

2. Concentrează-te pe ceea ce este important (sau „Regula 80/20”)

Aceasta este una din regulile „de aur” pe care persoanele de succes le-au transformat în obiceiuri. Demonstrată statistic iar şi iar, obţinerea a 80% din rezultatele dorite cu un consum de 20% de resursele alocate reprezintă o modalitate verificată de creştere a eficienţei.

Aşadar, identifică acele operaţiuni care sunt vitale pentru ca acţiunea ta să aibă succes (80%), răspunde-ţi la întrebarea „care este cea mai simplă modalitate de a face acest lucru?” şi acţionează folosind cel mai mic consum de resurse (20%).

3. Stabileşte-ţi priorităţile şi respectă-le

În strânsă legătură cu cele 2 modalităţi de creştere a eficienţei menţionate mai sus este şi stabilirea priorităţilor. Odată ce ai stabilit ce este important pentru tine să realizezi, următorul pas este să îţi răspunzi la întrebarea : „cum îmi programez ceea ce am de făcut? În ce ordine?”.

Cineva spunea la un moment dat că „nu există criză de timp, există  doar criză de priorităţi. Iar una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face şi care ne reduc semnificativ eficienţa personală este să ne schimbăm în permanenţă priorităţile

Succes!

Pe curând,

Alina

PS – Vrei să afli mai multe despre sporirea eficienţei personale şi să descoperi care sunt cele mai potrivite strategii pe care să le aplici pentru a reduce şi chiar elimina „perioadele moarte” din programul tău? Urmează programul intensiv de Time Management “TIC-TAC: Povestea Timpului Tău”.

Vei face alegerea înţeleaptă, pentru creşterea eficienţei tale personale. Şi chiar mult mai mult de atât 😉 Vezi detaliile aici

 

By | 2017-09-08T03:20:19+00:00 29/03/2015|Time Management|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT