3 obstacole de înlăturat dacă vrei să devii mai eficient(ă)

//3 obstacole de înlăturat dacă vrei să devii mai eficient(ă)

să devii mai eficient(ă)Cum să devii mai eficient(ă) este o temă cheie, pentru că „a face mai mult în timp mai scurt” este o abilitate care se antrenează.

Iată în continuare 3 lucruri care odată aplicate, te vor ajuta să îţi creşti randamentul şi să devii mai eficient(ă):

1.) Înlătură dezordinea de pe birou.

Materialele care nu au legatură cu proiectul la care lucrezi nu fac altceva decât să îţi creeze senzaţia că eşti copleşit(ă) de activitatea pe care o derulezi, obligându-ţi mintea să se gândească şi la alte task-uri de pe „to do list”, task-uri de care fie încă nu te-ai apucat, fie sunt încă neterminate.

Îndepărtând din câmpul tău vizual, de pe masa de lucru, acele materiale pe care nu le foloseşti în acel moment şi păstrând doar ceea ce ai nevoie în acel moment, vei scurta semnificativ timpul pe care îl vei petrece lucrând la acea sarcină.

Pe lângă o creştere a capacităţii de concentrare şi o creştere a randamantului, în timp, ordinea de pe birou îţi va fi de ajutor şi în menţinerea unei energii ridicate pe percursul orelor petrecute la birou.

2.) Încetează să mai supraestimezi dificultatea activităţii.

Chiar şi atunci când eşti implicat(ă) într-o activitate foarte complexă, nu te ajută cu nimic dacă îţi repeţi în permanenţă în minte cât este de greu, de mult, de obositor…etc ceea ce ai de făcut. Tot ceea ce vei reuşi să faci comportându-te astfel va fi să îţi consumi energia inutil, amplificând şi mai mult nivelul unei sarcini şi aşa destul de dificilă şi, în paralel, îţi vei scădea exponenţial randamentul în realizarea acelei sarcini.

Pe lângă asta, un asemenea comportament creează în timp un nivel de stes din ce în ce mai greu de gestionat, care în nici un caz nu te va face să devii mai eficient(ă).

3.) Renunţă la amânare.

Deşi se spune „Nu lăsa pe mâine, ce poţi face azi”, ne găsim de multe ori în situaţia de a amâna de la o oră la alta, de la o zi la alta sau poate de la o săptămână la alta diverse activităţi pe care ştim cu siguranţă că este nevoie să le realizăm.

Nu intru acum în detalii despre motivele care duc la luarea deciziei de a amâna să facem diverse lucruri. Ceea ce consider demn de mentionat însă este că odată ce o acţiune este inclusă în programul nostru, ea îşi găseşte loc şi în mintea noastră. Şi deşi poate că nu facem nimic ca şi acţiune concretă, mintea noastră va „zbura” la acea acţiune şi va fi precum un reminder: „Ai şi asta de făcut, când ai de gând să te apuci?”, creându-ne astfel o stare nu tocmai dintre cele mai plăcute, ba dimpotrivă.

Cu siguranţă sunt mult mai multe instrumente prin care îţi poţi spori eficienţa personală. Tocmai de aceea, dacă vrei nu numai să afli mai multe, dar şi să aplici practic astfel de instrumente, te invit să urmezi programul intensiv de Time Management “TIC-TAC: Povestea Timpului Tău”.

Aplicând strategiile din acest program pas cu pas, felul în care te raportezi la timpul pe care îl ai disponibil se va schimba în mod profund, iar tu vei putea să fii mai eficient(ă) decât ai fi putut fi vreodată până acum. Începe programul chiar astăzi. Fă primul pas acum!

Cu BUCURIE & SUCCES!

Alina

 

By | 2017-09-08T03:20:19+00:00 9/02/2015|Time Management|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT