3 „trucuri” simple prin care îţi poţi „creşte” timpul

//3 „trucuri” simple prin care îţi poţi „creşte” timpul

Leonardo Da Vinci spunea:

„Timpul creşte pentru cei care ştiu să îl folosească.”

Crezi că avea dreptate?… Cum ar putea oare timpul să crească?…

Această idee a lui Da Vinci are astăzi (poate mai mult decât „în timpul lui”) o relevanţă extrem de mare în contextul în care avem impresia că totul în jurul nostru se derulează cu o viteză extrem de mare, că suntem „sufocaţi” de câte lucruri trebuie să realizăm într-o zi, iar timpul „zboară”, lăsându-ne de cele mai multe ori impresia că indiferent ce am face, tot nu avem timp suficient.Creste-timpul

Iată 3 lucruri pe care le poţi face începând de azi pentru a avea mai mult timp:

1.) Planifică-ţi activităţile în mod realist.

Atunci când îţi stabileşti programul, gândeşte-te dacă ceea ce ai trecut pe listă este ceea ce ţi-ai dori să realizezi sau este într-adevăr ceea ce poţi realiza la acel moment, cu resursele pe care le ai la dispozitie. Notându-ţi în „to-do-list” toate lucrurile pe care ţi-ar plăcea să le îndeplineşti până la sfârşitul zilei, săptămânii etc, fără a ţine cont de un „reality check”, se transformă deseori într-o povară care te poate stoarce de energie, fără a-ţi aduce un plus de eficienţă în activitatea ta.

Nu uita să incluzi în această planificare şi perioadele de pauză. Suntem oameni şi avem nevoie de pauze pentru a putea susţine un randament ridicat.

2.) Concentrează-te pe câte un singur lucru.

[Regula „One thing at a time” 🙂 ]

Din experienţă îţi pot spune că, în ceea ce priveşte eficienţa utilizării timpului, multi-tasking-ul nu este un instrument pe care să ţi-l recomand. Asta nu înseamnă automat că o persoană nu poate fi implicată în mai multe proiecte într-un anumit interval de timp, ci că pentru a utiliza timpul în mod optim, este nevoie să te concentrezi pe câte o singură activitate şi ulterior să treci la o alta.

În acest fel nu numai că timpul tău va creşte pentru că vei termina respectiva activitate într-un timp mult mai scurt, dar şi resursele tale fizice, intelectuale şi de energie îţi vor permite continuarea lucrului o perioadă mai îndelungată.

3.) Aşteaptă-te să fii întrerupt.

Atunci când lucrezi la un proiect, de exemplu, scrii un raport, pot apărea tot felul de întreruperi: primeşti un e-mail, sună telefonul, un coleg te invită la o „pauză de ţigară” etc.

Dacă tu ştii că acel raport este prioritar pentru tine şi ştii că ţi-ai alocat în program şi intervale de pauză, notează-ţi pe o foaie de hârtie toate aceste întreruperi, iar în perioadele de pauză pe care le-ai decis în prealabil, te poţi ocupa de ele. Inclusiv de „pauza de ţigară” cu colegul. 🙂 Cu siguranţă va înţelege şi va aprecia mai mult că îi vei putea acorda toată atenţia ta, decât dacă te-ai fi întrerupt în timp ce scriai raportul, ai fi ieşit în pauză, însă mintea ta ar fi fost în continuare la acel raport.

Acestea sunt doar 3 „trucuri” foarte simple pe care le poţi aplica imediat pentru a-ţi „creşte” timpul pe care îl ai la dispozitie.

Tu pe care l-ai folosi primul?

Dacă vrei să afli mai multe astfel de „trucuri” şi să devii mai eficient(ă) în utilizarea timpului tău, urmează programul intensiv de Time Management “TIC-TAC: Povestea Timpului Tău”.

Mai multe informaţii despre acest program, în ce constă, cum funcţionează şi cum te poate ajuta în gestionarea eficientă a timpului tău găseşti aici.

Pe curând,

Alina

 

By | 2017-09-08T03:20:19+00:00 29/01/2015|Time Management|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT