5 Elemente cheie pentru Succesul tău în Carieră

//5 Elemente cheie pentru Succesul tău în Carieră

carieraAm întâlnit în ultima vreme, atât în rândul clienţilor mei de coaching, cât şi printre participanţii la seminarii, persoane aflate în diferite stadii de evoluţie în carieră şi care simt totuşi impulsul unei schimbări în acest domeniu.

Fie că este vorba de persoane aflate la început de drum în carieră, fie că sunt persoane care deja au experienţă în mediul profesional, dinamica în carieră şi realizarea succesului profesional sunt principalele puncte de interes comun.

Tocmai de aici mi-a venit şi ideea acestui articol, în care să îţi împărtăşesc care sunt principalele 5 elemente cheie fără de care succesul autentic în carieră poate rămâne o himeră…

Aşadar, iată care ar fi acestea:

1. Stabileşte-ţi un obiectiv clar de carieră

Dacă nu ştii încotro te îndrepţi, cum poţi şti dacă/când ai ajuns? A-ţi stabili ce îţi doreşti în plan profesional este primul pas pe care e nevoie să îl faci. Descrie-ţi obiectivul în termeni cât mai specifici. Multe persoane care nu au un obiectiv de carieră clar definit riscă să petreacă mulţi ani în job-uri care nu le plac, nu li se potrivesc, nu le aduc suficiente satisfacţii, toate aceste elemente costituind totodată bariere în calea succesului lor profesional.

Aşadar, care este obiectivul tău de carieră?

2. Fii determinat(ă)

O dată ce ţi-ai stabilit obiectivul, asumă-ţi decizia de a face tot ceea ce este necesar încât să îl realizezi. Determinarea este al doilea element cheie pentru succesul în carieră

Ce eşti dipus(ă) să faci pentru a-ţi realiza obiectivul tău de carieră?

3. Fii perseverent(ă)

Succesul este apanajul celor perseverenţi. În parcursul tău către realizarea obiectivului stabilit, este posibil să întâlneşti şi situaţii mai dificile, care să îţi pună la încercare determinarea, hotărârea, capacitatea de a-ţi găsi energia, motivaţia şi mijloacele de a continua.

Cum poţi şti cât de aproape eşti de realizarea obiectivului, dacă renunţi pe drum?

4. Dezvoltă-te continuu.

Formarea continuă, atât în plan personal, cât şi profesional este o condiţie indispensabilă a succesului în societatea contemporană. La nivelul actual de evoluţie a societăţii, pe toate planurile „e nevoie să alergi, doar ca să rămâi pe loc” sau, altfel spus, e nevoie să creşti personal continuu tu ca individ, doar ca să nu rămâi în urmă din punctul de vedere al informaţiilor, competenţelor, abilităţilor etc.

Ce faci tu concret pentru dezvoltarea ta personală şi profesională?

5. Ai încredere.

Deseori, renunţăm la obiectivele pe care ni le propunem pentru că nu avem suficientă încredere că le putem îndeplini. Şi de aici, întreţinerea unui cerc vicios în care lipsa de încredere duce la renunţare, renunţările generează frustrări, frustrările reconfirmă şi amplifică lipsa de încredere şi aşa mai departe…

Pe o scară de la 1 la 10, cum îţi evaluezi nivelul tău de încredere în realizarea obiectivului de carieră propus? Ce ţi-ar fi necesar pentru a-ţi creşte nivelul de încredere cu un punct?

Pentru tine, care sunt cele mai importante elemente pentru succesul în carieră?

Poţi să aprofundezi şi să lucrezi efectiv în sensul succesului tău în carieră şi a modalităţilor prin care îl poţi obţine cultivându-ţi în primul rând încrederea în sine în cadrul seminarului  „Încrederea în Sine şi Succesul în Carieră”, la care te invit cu drag să participi.

Află multe informaţii despre seminarul „Încrederea în Sine şi Succesul în Carieră

BUCURIE ŞI SUCCES!

Pe curând,

Alina

By | 2017-09-12T17:18:45+00:00 11/08/2015|Succes|Comentariile sunt închise pentru 5 Elemente cheie pentru Succesul tău în Carieră

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT