Cele 7 legi spirituale ale Succesului

//Cele 7 legi spirituale ale Succesului

7-legi-spirituale-ale-succesuluiZilele acestea am redescoperit însemnările mele de acum câţiva ani, de când am citit cartea lui Deepak Chopra„Cele 7 legi spirituale ale succesului”.

Această carte a însemnat mult în schimbarea propriei mele paradigme de gândire, fiind printre primele cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit.

În acest articol îţi prezint un scurt rezumat al principalelor idei exprimate de Deepak Chopra în această carte  şi bineînţeles, aş fi curioasă ce impact a avut pentru tine această carte, după ce o vei fi citit 😉

Aşadar, iată care sunt cele 7 legi spirituale ale succesului:

1. Legea potenţialităţii pure – Legea Unităţii

Pe măsură ce dobândeşti din ce în ce mai mult acces la adevărata ta natură, vei primi deasemenea, în mod spontan, idei creative deoarece câmpul purei potenţialităţi este totodată câmpul creativităţii infinite şi al cunoaşterii pure. Câmpul purei potenţialităţi poate fi accesat prin practicarea zilnică a meditaţiei, a sta în linişte, fără a judeca şi prin conectarea cu natura.

2. Legea dăruirii

Orice relaţie presupune un schimb. Înseamnă să dai şi să primeşti. În realitate, un principiu de bază al Universului este că orice este valoros în viaţă se multiplică atunci când este dăruit.

Cel mai potrivit mod de a pune în aplicarea Legea dăruirii –  să iniţiezi tu însuţi procesul de a pune în circulaţie – este acela de a lua decizia ca de fiecare dată când vii în contact cu cineva, să le dăruieşti ceva (material sau nematerial, este mai puţin relevant, atâta timp cât există în spate intenţia clară de a dărui un plus de valoare în viaţa persoanei pe care o întâlneşti).

3. Legea „karmei” sau „cauză şi efect”

Karma implică acţiunea alegerii conştiente. Cel mai potrivit mod de a înţelege şi de a maximiza utilizarea legii karmei este de a deveni conştient(ă) de alegerile pe care le faci în fiecare moment.

Atunci când faci o alegere – orice fel de alegere – întrebă-te 2 lucruri: 1.) „Care sunt consecinţele alegerii pe care o fac?” şi 2.) „Această alegere pe care o fac îmi va aduce fericire mie şi celor din jurul meu?”

4. Legea minimului efort

Această lege se bazează pe principiul „Fă mai puţin, realizează mai mult” 🙂 şi are la bază: 1) Acceptarea, 2.) Asumarea responsabilităţii şi 3.) Non-Defensiva.

Atunci când rămâi deschis(ă) faţă de toate punctele de vedere – nu ataşat(ă) în mod rigid de unul singur – visele şi dorinţele tale vor fi aliniate cu cele ale Universului. Atunci poţi elibera orice intenţii fără ataşament şi pur şi simplu să aştepţi ca anotimpul potrivit să sosescă pentru ca dorinţele tale să înflorească în realitate. Poţi fi sigur(ă) că atunci când este anotimpul potrivit, dorinţele tale se vor manifesta. Aceasta este Legea efortului minim.

5. Legea intenţiei şi dorinţei

Universul este corpul tău extins. Atenţia energizează, iar intenţia transformă. Pe ce îţi concentrezi atenţia, va deveni din ce în ce mai puternic în viaţa ta.

Calitatea intenţiei asupra obiectului atenţiei va orchestra o infinitate de evenimente spaţiu-timp care vor produce rezultatul intenţionat, atâta timp cât sunte respectate celelalte legi spirituale ale succesului. Atâta timp cât nu încalci celelalte legi ale naturii, prin intenţia ta poţi să comanzi legilor naturii să îţi îndeplinească visurile şi dorinţele.

Chiar şi doar intenţia singură, este foarte puternică deoarece este dorinţă fără ataşamentul faţă de rezultat.

Intenţia ta se referă la viitor, însă atenţia ta este în prezent – atâta timp cât atenţia ta este în prezent, atunci intenţia ta pentru viitor se va manifesta, pentru că viitorul este creat în prezent.

Renunţă la ataşamentele faţă de rezultat; asta înseamnă să renunţi la ataşamentul faţă de un anumit rezultat specific şi să trăieşti în înţelepciunea incertitudinii. Înseamnă să te bucuri de fiecare moment din călătoria care este viaţa ta, chiar dacă nu ştii rezultatul.

6. Legea detaşării

Pentru a dobândi ceva în plan fizic, este necesar să renunţi la ataşamentul fată de acel lucru. Asta nu înseamnă să renunţi la intenţia de a crea ceea ce îţi doreşti. Nu renunţi la intenţie şi nici nu enunţi la dorinţă. Renunţi la ataşamentul faţă de rezultat.

În momentul în care abandonezi ataşamentul tău faţă de rezultat, combinând simultan atenţia uni-direcţionată cu detaşarea, vei avea ceea ce îţi doreşti.

Căutarea siguranţei şi a certitudinii este de fapt un ataşament faţă de ce este deja cunoscut. Ce este deja cunoscut reprezintă Trecutul nostru.

Norocul nu este nimic altceva decât întâlnirea dintre pregătire şi oportunitate.

7. Legea „dharmei” sau a scopului în viaţă

Fiecare are un scop în viaţă…un dar unic sau un talent special pe care să îl ofere celorlalţi. Iar atunci când împleteşti acest talent cu serviciul adus celorlalţi, trăieşti o stare de bucurie şi exultare a propriului tău spirit, care reprezintă scopul final al tuturor scopurilor.

Legea dharmei spune să te concentrezi pe ceea ce ai de oferit aici. Această lege are 3 componente:

  1. Fiecare dintre noi este aici pentru a-şi descoperi adevăratul Sine – să descoperim noi înşine că adevăratul nostru Sine este spiritual, că în esenţă, suntem fiinţe spirituale manifestate în formă fizică.
  2. Exprimarea talentelor unice – este un lucru pe care poţi să îl faci şi o modalitate de a-l face care este mai bună decât oricine altcineva de pe planetă. Atunci când faci acel lucru, pierzi noţiunea timpului
  3. Serviciul faţă de umanitate – întreabă-te „Cum pot să ajut? Cum îi pot ajuta pe toţi aceia cu care vin în contact?”

Atunci când îmbini abilitatea de a-ţi exprima talentul tău unic cu serviciul adus umanităţii, atunci vei folosi pe deplin legea dharmei

Tu cât de determinat(ă) eşti să adopţi aceste legi în viaţa ta?… Cât se mult vrei să te bucuri de viaţa ta şi de contribuţia pe care o aduci lumii în mod asumat şi conştient?…

Vrei să faci o schimbare reală în viaţa ta, să îţi transformi felul în care gândeşti şi acţionezi?…

Alege să începi această schimbare acum şi participă la unul dintre programele de coaching create special pentru persoane asemeni ţie: ACHIVE, JOY of LIFE, Feminine, TAO, BUSINESS & BEyond

Pentru mai multe detalii despre cum te pot ajuta în mod concret prin intermediul acestor programe, trimite-mi un mesaj aici sau pe adresa de e-mail alina@joy4success.com

Pe curând,

Alina

Sursa foto:

By | 2017-10-29T02:33:15+00:00 6/08/2016|Succes|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT