Care este aritmetica în relaţii?…

//Care este aritmetica în relaţii?…

aritmetica-in-relatii

Despre relaţii am mai scris de-a lungul timpului în articolele publicate pe blog, însă despre aritmetică, recunosc că acesta este primul articol pe care îl postez 🙂

Probabil titlul acestui articol te surprinde puţin şi poate ţi se pare că matematica şi relaţiile împlinite nu pot avea nimic în comun…

Cu toate astea, în rândurile de mai jos îţi voi prezenta un concept care pe cât este de simplu, pe atât de mare este impactul pe care îl are în felul în care vei percepe relaţiile de acum înainte. Iar cea mai simplă metodă de a expune acest concept este…ARITMETICA.

Buuun…Te invit acum să te gândeşti  la o relaţie pe care o ai cu o anumită persoană (poate fi partenerul de cuplu, dar şi o altă persoană cu care interacţionezi şi care este importantă pentru tine în prezent)

Avem aşadar, până acum 2 „actori” implicaţi în această situaţie, corect?

1 = TU

1 = CEALALTĂ PERSOANĂ

O aritmetică simplă ar fi ca 1 + 1 să facă 2, aşa-i?

Ei bine, da. Doar că, de data aceasta, te invit să iei în calcul şi RELAŢIA dintre voi. Da, ceea ce se naşte din interacţiunea ta cu cealaltă persoană este o entitate distinctă, la care fiecare dintre voi contribuiţi.

Calitatea acestei relaţii este dată de nivelul de implicare şi disponibilitate al fiecăruia dintre voi.

Deasemenea, eventualele dezechilibre manifestate la nivel interior în cazul fiecăruia dintre voi se vor regăsi în mod amplificat în cadrul relaţiei. Unul dintre cele mai nedorite efecte este, de exemplu dependenţa relaţională, despre care am vorbit acum ceva timp AICI.

Iată care sunt 3 elemente cheie care îţi vor permite să construieşti relaţii împlinite şi armonioase, eliberate de povara constrângerilor, fricilor şi „scenaritelor cronice”:

  1. Armonizează-ţi relaţia cu propria persoană.

Toate nemulţumirile pe care le ai în primul rând faţă de tine vor produce ecouri greu de gestionat atunci când vei interacţiona cu celălalt. Iar acesta, neînţelegând de multe ori ce se întâmplă în interiorul tău, va tinde de multe ori să ia lucrurile personal. Iar astfel, rişti în orice moment să generezi un meci de ping-pong între tine şi celălalt, ignorând practic complet relaţia în sine dintre voi doi.

  1. Oferă încredere.

Începe interacţiunea dintr-un spaţiu al încrederii, nu dintr-un spaţiu al îndoielii. Fiind mai întâi TU în acest spaţiu de încredere, vei avea în interiorul tău un adevărat „pilon de rezistenţă” care va susţine relaţionarea armonioasă. Vei simţi cum energia şi bucuria acestei stări te va determina să acţionezi în aşa fel încât eventuale „neajunsuri” relaţionale să fie depăşite.

În plus, celălalt va simţi încredrea pe care i-o acorzi şi se va putea conecta la aceeaşi energie care va acţiona ca un adevărat „combustibil” pentru bunăstarea relaţiei.

  1. Comunică.

Fă-ţi cunoscute punctele de vedere într-un mod cât mai deschis, autentic şi constructiv. Prin felul şi conţinutul comunicării tu contribui practic la dezvoltarea unei relaţii cât mai armonioase. Făcând acest lucru dintr-un spaţiu al încrederii, fiind în deplină armonie cu propria persoană şi gândindu-te cum poţi tu să contribui la crearea unei relaţii implinite, în care FIECARE dintre voi doi să se simtă implinit, vei putea trăi MAGIA ARMONIEI şi a unei vieţi pline de sens. 😉

Pe curând,

Alina

PS: În prezent întâmpini provocări în relaţiile tale şi lucrurile nu sunt aşa cum ţi-ai dori? Acţionează chiar ACUM pentru a schimba această situaţie. Prin programul de coaching TAO, decizi să înlocuieşti ceea ce nu funcţionează şi dezvolţi acele aspecte autentice ale fiinţei tale care te definesc şi care îţi împlinesc viaţa. Află mai multe informaţii despre programul de coaching TAO AICI

 

By | 2017-09-08T03:20:13+00:00 18/05/2016|Relatii armonioase|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT