“Ayurveda – Armonie pentru toţi” – Invitat: Vali Scarpet

//“Ayurveda – Armonie pentru toţi” – Invitat: Vali Scarpet

seara-pozitiva-ayurveda-vali-scarpet-08-11-2016

Te invităm la o nouă Seară Pozitivă Bucureşti marţi, 8 noiembrie, în care tema serii este “Ayurveda – Armonie pentru toţi”, iar invitatul nostru este Vali Scarpet – lector, consultant şi terapeut Ayurveda.

Redescoperită în ultimii ani în lumea occidentală, ayurveda  este astăzi, la fel ca la începuturile sale atemporale, la fel de eficientă şi de nouă, în acelasi timp.

Iar dacă o studiem cu o anume veneraţie şi intenţie de a ne autodescoperi şi a face bine şi celor din jurul nostru, ne dezvăluie cu generozitate secretele sale.

În tradiţia Ayurveda, se consideră ca întemeietor al său însuşi Brahma, creatorul Universului în religia hindusă. Apoi ayurveda a fost transmisă, din discipol în discipol, ajungând, în cele din urmă să fie accesibilă şi oamenilor, datorită unor înţelepţi şi iniţiaţi care au avut drept misiune sacră, revelarea ei.  Scopul fiind ca oamenii să cunoască secretele unei vieţi pline de sănătate şi armonie, pe toate planurile.

Din punct de vedere etimologic, ayurveda înseamnă, în limba sanscrită, de unde provine, “Ştiinţa vieţii” (Ayus- viaţă, veda- ştiinţă, cunoaştere). Un subiect atât de vast presupune o profundă cunoaştere a naturii umane, din toate perspectivele posibile.

Perspectiva Ayurveda este una holistică, urmârind să reintegreze fiinţa umană în Macrocosmosul din care provine. Ea se bazează pe studierea celor 5 elemente care compun atât macrocosmosul, cât şi microcosmosul fiecărei fiinţe umane. Acestea sunt: Pământul, Apa, Focul, Aerul şi Eterul.

Tipologiile umane sau dosha-urile, aşa cum sunt ele denumite în ayurveda, sunt în număr de 3, şi anume: Kapha (Apă şi Pământ), Pitta (Foc şi Apă) şi Vata (Aer şi Eter). Ele sunt combinaţii dintre aceste elemente şi fiecare fiinţă umană are o structură unică, fiind compusă din toate cele 3 tipologii, într-o anumită proporţie. Aceasta se evidenţiază apoi în toate manifestările fizice, dinamice şi psiho-emoţionale ale fiecărei fiinţe.

Ca metode de echilibrare şi revitalizare, în ayurveda se folosesc:

 • masajul terapeutic cu uleiuri calde pe întregul corp (abhyanga)
 • meditaţia,
 • exerciţiile posturale din practica yoga (asana-ele)
 • cromoterapia
 • meloterapia
 • aromoterapia
 • indicarea unei anumite diete în funcţie de tipologia predominantă, etc.

Ayurveda este în prezent redescoperită şi revalorificată şi în Occident, unde există clinici în care se practică aceste tipuri de terapii care au la bază o înţelepciune practică, atât de necesare omului, indiferent de timpul sau de zona în care acesta trăieşte, ajutându-l să se cunoască şi să se armonizeze apoi global, ca parte a Universului din care a luat naştere.

Prezentarea va cuprinde şi  următoarele teme:

 1. Semnificaţii şi tradiţie ayurvedică
 2. Tipologiile constitutţonale
 3. Modalităţi practice de autocunoaştere şi armonizare
 4. Terapii ayurvedice de detoxifiere
 5. Remedii ayurvedice pentru sezonul rece

Vali Scarpet studiază Ayurveda din anul 2005, este lector de Ayurveda din 2009, şi totodată, consultant şi terapeut Ayurveda.

Mai multe informaţii despre Vali Scarpet găseşti aici.

Data: 08 Noiembrie 2016, de la 19.00 la 21.00

Locația: SanThe Fitoceainărie, str. Lipscani, nr. 104

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ţi intenţia să fii alături de noi şi toate se vor aranja pentru tine.

Informaţii despre eveniment găseşti şi pe site-ul Asociaţiei Schimbare Pozitivă

Mai jos vezi imagini de la acest eveniment:

 

Organizatori:

Joy4Success

Joy4success-Coaching

Asociaţia Schimbare Pozitivă

asociatia-schimbare-pozitiva

By | 2017-09-18T17:10:27+00:00 1/11/2016|Seri Pozitive Bucureşti|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT