Ce face diferenţa între Victimă şi Erou?…

//Ce face diferenţa între Victimă şi Erou?…

victima-sau-erou-Joy4Succes

Cât de familiare îţi sunt sintagme precum „Viaţa este grea…”, „Viaţa e o luptă…”, „Trăim într-o junglă în care supravieţuieşte cel mai puternic…”sau „Nu avem ce să facem, suntem prea mici”?…

Aceste expresii sunt (mult prea) adesea vehiculate în spaţiul public şi preluate la nivelul subconştientului colectiv ca şi „adevăruri”, determinând în consecinţă atitudini şi comportamente în societate care să le valideze şi să le întărească puterea.

Şi astfel, ele determină percepţia a ce este „normal” nu numai la nivelul societăţii, dar şi la nivelul fiecărui individ în parte.

Tu când te-ai surprins ultima oară având o atitudine similară celor menţionate mai sus?… Îţi mai aduci aminte în ce context a apărut o astfel de atitudine?…

Ei bine, acest gen de atitudine descrie în mod foarte evident atitudinea de victimă.

Pentru că da, nu este nimic altceva decât o atitudine.

NU înseamnă că tu eşti într-adevăr o victimă, ci că te percepi ca fiind o victimă.

Care este diferenţa dintre a fi şi a te percepe ca fiind victimă?…

Percepţia este reală doar pentru tine. Dacă vei întreba pe altcineva ce părere are despre situaţia în care tu te consideri victimă, este foarte probabil să aibă o cu totul altă părere/percepţie.

Însă totodată e nevoie să menţionez că dacă tu te percepi ca fiind o victimă, atunci acela va fi „adevărul” tău, realitatea ta.

Cel mai adesea, odată intrat(ă) în bucla victimizării, este dificil să ieşi din ea singu(ă), iar rolul interacţiunii cu alte persoane este esenţial pentru a te susţine într-o schimbare de atitudine.

Nu spun că nu este posibil să depăşeşti această stare lipsită de energie, resurse şi sens exclusiv prin forţe proprii.

Ce am observat însă de-a lungul timpului, este că susţinerea din partea altor persoane te ajută să realizezi transformarea mult mai rapid, într-un mod durabil şi profund.

Astfel de susţinători pot fi membri ai familiei, prieteni, colegi, amici, grupuri de suport, specialişti, coachi, mentori, maeştri, etc.

Ce au în comun toate aceste persoane?

Intenţia comună pentru toţi aceştia este de a te susţine pe tine în procesul de transformare (re)descoperire şi (re)definire de sine.

Ce se întâmplă însă cel mai adesea este că persoanele foarte apropiate sunt fix acele persoane care de fapt te menţin (în majoritatea cazurilor fără ca ei nici măcar să nu îşi dea seama) fix în starea din care tu vrei să ieşi.

Şi atunci, ce poţi să faci să ieşi din starea de victimă?…

Înainte de a ieşi din starea de victimă şi de a ajunge să te percepi pe tine ca fiind Eroul propriei tale vieţi, ai nevoie să faci o alegere.

Acea alegere presupune să îţi recunoşti faptul că sunt lucruri care te nemulţumesc şi totodată că vrei să acţionezi pentru a schimba această situaţie.

După mulţi ani în care am studiat acest proces în detaliu, iată care este cel mai eficient mod pe care l-am găsit pentru a genera schimbări semnificative în viaţa ta.

Dacă simţi că ai tot amânat să îţi acorzi toată atenţia de care ai  nevoie pentru a-ţi schimba viaţa cu adevărat sau dacă vrei să integrezi într-un mod coerent toate informaţiile pe care le-ai adunat din cursuri, seminarii sau cărţi, astfel încât să te înţelegi, accepţi şi iubeşti cu adevărat, alătură-te acum acestei experienţe unice.

Te-ai considerat prea mult timp victimă şi ai refuzat să îţi exprimi Eroul din interior care are menirea de a trăi o viaţă împlinită, plină de iubire, armonie şi bunăstare?…

Alege să faci schimbarea de care ai nevoie şi vei vedea cum se vor transforma totodată şi priorităţile tale, relaţiile, cariera şi întreaga ta atitudine interioară.

Alege schimbarea acum!

Cu BUCURIE că eşti aici,

Alina

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

By | 2017-09-17T23:46:06+00:00 17/09/2017|Increderea in Sine|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT