Coaching „la minut” sau proces de coaching?

//Coaching „la minut” sau proces de coaching?

coaching-la-minutTrăim într-o lume în care totul se întâmplă cu o viteză parcă din ce în ce mai mare şi suntem din ce în ce mai dornici să obţinem rezultate cât mai repede.

Şi , aşa cum menţionam în aticolul „3 elemente esenţiale în coaching”, nu putem vorbi despre coaching fără a avea în vedere REZULTATELE.

Cât de rapid se văd rezultatele în coaching? şi Cât durează procesul de coaching? sunt întrebări care mi-au apărut destul de des în discuţii preliminare cu clienţii, în special cei care au ales din proprie iniţiativă să apeleze la coaching, mai mult decât cei care vin din iniţiativa companiei.

Dar să le luăm pe rând…

Rezultate pot apărea chiar la scurt timp după începerea unei sesiuni de coaching, ele fiind influenţate de foarte multe variabile, cum ar fi:

  • Care este obiectivul clientului?
  • Cat de motivat este clientul sa lucreze pentru realizarea obiectivului său?
  • Cât de departe este clientul de acel obiectiv?
  • Cât de mare este rezistenţa la schimbare?
  • Care sunt obstacolele (interne/externe)?
  • Etc.

De exemplu, dacă o persoană are ca obiectiv să aibă o greutate corporală de 65kg şi are în prezent 100kg, este „dependentă” de fast-food, sedentară şi are o rezistenţă mare la schimbare este foarte probabil că îşi va atinge obiectivul într-un interval de timp diferit decât dacă ar avea 70kg şi deşi nu practică vreun sport, este dispusă să îşi modifice stilul de viaţă şi alimentaţia pentru a atinge şi a se menţine la greutatea dorită…

Atunci când vorbim de durată, aici importante sunt în primul rând OBIECTIVUL şi INSTRUMENTUL de coaching. Astfel, sunt situaţii în care un obiectiv de coaching se poate rezolva chiar şi printr-o singură sesiune de coaching cu NLP (programare neuro-lingvistică).

Cu toate acestea, majoritatea obiectivelor de coaching presupun parcurgerea unui proces, în serii de mai multe sesiuni. Fie că este vorba, de exemplu, de obţinerea unei anumite greutăţi sau unui nou job, creşterea performanţei profesionale sau mai mult echilibru în viaţa de familie…elementul comun este faptul că există un drum de parcurs, aşadar un proces care presupune conştientizare, asumare, transformare, acţiuni, rezultate

Aşadar, „în loc de concluzie”, deşi lucrurile nu sunt neapărat sau/sau, ci mai degrabă şi/şi, fiecare intervenţie de coaching are locul şi rolul ei. Personal, pledez pentru asumarea unui proces de coaching care să se deruleze în cadrul mai multor sesiuni, perioadă necesară atât pentru producerea schimbării, obţinerea rezultatelor dorite, dar şi pentru consolidarea şi sustenabilitatea acelor rezultate şi dezvoltarea ulterioară.

Tu ce îţi doreşti să realizezi în perioada următoare?

De ce este important pentru tine să realizezi acel lucru?

Ce demersuri întreprinzi în acest sens?

Ce anume te împiedică?

Iată căteva exemple de întrebări ce pot reprezenta începutul procesului tău de coaching o dată ce începi să îţi răspunzi la ele…

Şi poţi face asta chiar printr-un comentariu la finalul acestui articol… 😉

Până data viitoare,

BUCURIE & SUCCES!

Pe curând,

Alina

Sursa foto:

By | 2017-09-08T03:20:18+00:00 10/07/2015|Coaching|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT