Cum acţionează Karma în viaţa ta?…

//Cum acţionează Karma în viaţa ta?…

karma

Prin karma se înțelege un concept filozofic-religios, prin care fiecare acțiune – fizică sau spirituală – are în mod inevitabil o urmare.

“Karma” înseamnă acțiune. Pentru a înțelege mai bine conceptul de karma, Swami Vivekananda în cartea sa, “Raja Yoga“, folosește exemplul unei pietre aruncată în vid (unde forța gravitațională a planetelor nu există). Orice piatră arunci în acest mediu se va întoarce în cele din urmă la tine, cu un impuls (masă x viteză) egal cu cel pe care l-ai folosit pentru a o arunca. În același fel, orice acțiune se întoarce în cele din urmă, egal și în aceeași formă, la cel care a inițiat-o. (Sursa: Wikipedia)

Există o serie de 12 „legi” ale karmei sau aşa-numite „legi universale” care funcţionează indiferent dacă le cunoşti sau nu şi indiferent dacă le consideri adevărate sau nu 🙂

Totuşi, cunoaşterea acestor legi şi aplicarea lor în activitatea ta cotidiană, te ajută să te „aliniezi” energiilor universale, reducând astfel rezistenţele şi obstacolele din calea manifestării dorinţelor şi visurilor tale.

Vom aprofunda împreună aceste aspecte şi în  cadrul workshop-ului “Secretele Manifestării Conştiente”. Detalii AICI.

Dar, până atunci, iată care sunt aceste 12 legi conform cărora karma funcţionează, legi care să te ajute să manifeşti viaţa pe care ţi-o doreşti:

 1. Legea Supremă

“Ce semeni, aceea culegi.” Deasemenea, este cunoscută drept “Legea Cauzei şi Efectului”

Ce înseamnă asta concret? Tot ceea ce emiţi către Univers se va întoarce. Ceea ce gândeşti, spui sau faci nu va rămâne niciodată fără rezultat. Care va fi acest rezultat? Depinde ce emiţi iniţial…

Astfel, de exemplu, pentru ca „răspunsul” primit să fie fericire, pace, iubire, prietenie, e nevoie ca tu să fii (să te simţi la nivel interior) fericit(ă), împăcat(ă), iubitor/iubitoare, un prieten adevărat etc.

 1. Legea Creaţiei

Viaţa nu se întâmplă “de la sine”, ci implică participarea noastră în mod direct. Chiar dacă nu îţi dai seama sau poate nu îţi vine să crezi, în fiecare moment, cu fiecare gând, cuvânt sau acţiune contribui la co-crearea propriei existenţe.

Iar precum este în interior, aşa este şi în exterior. Astfel, toate elementele care se regăsesc în jurul nostru ne dau indicii despre starea noastră interioară.

Înconjoară-te cu ceea ce îţi doreşti în viaţă şi fii TU însuţi/însăţi. 😉

 1. Legea Smereniei/Umilinţei

Pentru a schimba ceva, ai nevoie mai întâi să accepţi existenţa lucrului respectiv în viaţa ta.

Indiferent cât de “negativ” percepi un gând, o emoţie, situaţie sau chiar persoană, înainte de orice, permite-i să fie. Acceptă-i existenţa, fără a încerca să o reprimi, să judeci sau să ascunzi.

Acceptă lucrurile aşa cum sunt şi întreabă-te: “Nu-i aşa că e interesant că a apărut asta în viaţa mea?…Oare ce mesaj are pentru mine?…Ce am de învăţat din această experienţă?… Şi cum altfel ar mai putea fi?…”

 1. Legea Creşterii

Atunci când tu te schimbi, şi viaţa ta se schimbă.

De aceea, condiţia pentru a te dezvolta şi a creşte spiritual, nu este ca ceilalţi oameni, lucrurile, locurile sau situaţiile să se schimbe. Ci e nevoie ca schimbarea să se producă în interiorul tău.

Şi singura persoană care te poate schimba la nivel profund eşti TU.

 1. Legea Responsabilităţii

E nevoie să îţi asumi responsabilitatea pentru ceea ce este în viaţa ta. A te considera o victimă a circumstanţelor, a acţiunilor altor persoane, a unei “sorţi nedrepte” nu reprezintă nimic altceva decât o fugă de responsabilitate.

Unul dintre adevărurile universale este acela că noi oglindim ceea ce ne înconjoară, iar ccea ce ne înconjoară ne oglindeşte pe noi înşine.

De aceea, fiind responsabil(ă) pentru ceea ce creezi în viaţa ta, poţi alege în orice moment să schimbi.

 1. Legea Conectivităţii/Interdependenţei

Prezentul, Trecutul şi Viitorul sunt conectate.

Chiar şi cel mai mărunt şi aparent nesemnificativ lucru este relevant, întrucât totul în Univers este interconectat.

Fiecare pas duce către următorul. Este nevoie să iniţiezi o acţiune pentru a realiza un proiect.

Primul pas nu este mai important decât ultimul, aşa cum nici ultimul nu este mai important decât primul. Ambii sunt la fel de necesari pentru a realiza proiectul propus.

 1. Legea Focusării/Concentrării

Nu te poţi gândi la două lucruri în acelaşi timp

Chiar dacă în societatea de astăzi multi-taskingul a devenit ceva aproape nelipsit din activitatea zilnică, este dovedit ştiinţific faptul că, practic, nu există un astfel de process. Ci ceea ce dă impresia de multi-tasking este viteza/rapiditatea cu care atenţia se poate muta de la o activitate la alta.

Deasemenea, dintr-o altă perspectivă, concentrându-te pe valori şi o dezvoltare spirituală, nu te vei putea concentra simultan şi pe aspecte inferioare.

 1. Legea Dăruirii şi a Ospitalităţii

Comportamentul tău să reflecte gândurile şi acţiunile tale.

Dacă tu crezi că un anumit lucru este adevărat, atunci, la un moment dat în viaţa ta, te vei găsi în situaţia de a demonstra acel adevăr.

Aşadar, va fi nevoie să pui în practică ceea ce pretinzi că vei fi învăţat 😉

 1. Legea lui Aici şi Acum

Nu poţi fi prezent “aici şi acum” dacă priveşti înapoi către ce a fost sau cercetezi şi te îngrijorezi în privinţa viitorului.

Tiparele vechi de gândire şi comportament te împiedică să creezi noi viziuni pe care să le urmezi.

 1. Legea schimbării

Istoria se repetă până în momentul în care îţi înveţi lecţia şi îţi schimbi direcţia.

Atunci când observi în viaţa ta că se repetă un tipar de gândire, un sentiment neplăcut, o situaţie care te constrânge, întreabă-te: “Ce anume gândesc/fac acum şi este similar cu ce am mai făcut înainte?… Ce înseamnă asta pentru mine?… Care este lecţia mea din această situaţie?… Ce pot să fac diferit de data asta?…Cu altfel îmi doresc să fie lucrurile?…”

 1. Legea Răbdării şi a Recompensei

Orice recompensă necesită iniţial trudă.

Recompensele valoroase şi care dureză necesită strădanie, răbdare şi perseverenţă.

Totodată, adevărata bucurie constă în a face ceea ce simţi că ai de făcut şi ştiind că recompense va veni la timpul ei, în momentul potrivit 🙂

 1. Legea Semnificaţiei şi Inspiraţiei

Recompensele reprezintă un rezultat direct al intenţiei, energiei şi al efortului pe care le depui pentru obţinerea lor.

Întreabă-te: “Care este intenţia cu care fac lucrul acesta?… Pentru ce anume fac acest lucru?…Care este energia pe care o pun?…Cum acţionez în mod concret pentru rezultatele pe care mi le doresc?…”

Porneşte de la intenţie şi de la semnificaţia pe care o dai situaţiei şi rezultatului dorit. Apoi observă energia şi acţiunile concrete pe care le faci în acea direcţie.

Iar fiecare contribuţie personală este totodată o contribuţie la nivelul Întregului.

În încheiere, îţi propun un scurt exerciţiu. Îţi recomand să îţi iei un pix şi o foaie de hârtie (sau să îţi notezi în jurnal, dacă ai unul). Şi poţi folosi muzica din video-ul de mai jos ca fundal sonor, pentru a te putea conecta mai uşor la energia şi intenţiile tale profunde. Aşadar:

 • Gândeşte-te la un aspect din viaţa ta unde crezi că lucrurile nu sunt exact aşa cum îţi doreşti.
 • Parcurge fiecare din cele 12 legi şi identifică unde sunt elemente pe care e necesar să le schimbi şi cum anume.
 • Detaliază cât de mult poţi fiecare situaţie, precum şi fiecare lucru pe care ai constatat că e nevoie să îl faci diferit.
 • Notează-ţi primele 3 noi acţiuni cu care vrei să începi schimbarea şi propune-ţi să le dai curs în următoarele zile (maxim 3)
 • Revin-o după cele 3 zile şi observă ce s-a schimbat.
 • Ajustează ce este nevoie şi mergi mai departe, până când situaţia se transformă complet şi obţii rezultatul dorit.

Mai multe despre instrumente de manifestare, transformarea dorinţelor în obiective şi realizarea lor vei aplica participând la Workshopul “Secretele Manifestării Conştiente”. Vezi detaliile AICI.

Cu Bucurie & Succes,

Alina

By | 2017-10-29T02:26:14+00:00 15/10/2016|Respecta-ti Viata!|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT