De ce am încredere în coaching

//De ce am încredere în coaching

Probabil ai auzit în ultima vremde-ce-am-incredere-in-coachinge din ce în ce mai mult vorbindu-se despre coaching.

Deşi este o activitate relativ nouă în România, coaching-ul devine un instrument de dezvoltare personală din ce în ce mai răspândit şi la noi. Atât numărul coach-ilor, cât şi al celor care apelează la coaching în calitate de clienţi este în prezent din ce în ce mai mare, fapt ce confirmă o dată în plus impactul puternic pe care coaching-ul îl are la nivelul transformării personale.

Conform ICF (Federaţia Internaţională de Coaching), coaching-ul este definit ca fiind un “parteneriat care accelerează ritmul de învăţare al clientului, performanţa şi progresul acestuia pe plan personal şi profesional”.

Însă, dincolo de această definiţie oficială, din experienţa de până acum, pot spune cu toată convingerea despre coaching că este cel mai eficient şi mai rapid proces de dezvoltare personală.

Relaţia care se stabileşte între coach şi client este una bazată pe ÎNCREDERE DEPLINĂ şi LIPSA TOTALĂ A JUDECĂŢILOR. Iar în cadrul acestei relaţii, într-un spaţiu sigur şi suportiv, clientul îşi găseşte resursele interioare de care are nevoie pentru schimbare, dezvoltare şi depăşirea limitelor care îi încetinea sau chiar bloca realizarea propriilor obiective.

Pe tot parcursul procesului de coaching, coach-ul îl îsoţeşte pe client prin PREZENŢĂ, SUSŢINERE, ASCULTARE ACTIVĂ, şi îi deschide totodată noi perspective prin ÎNTREBĂRILE menite să crească nivelul de conştientizare al acestuia. Astfel, clientul însuşi ajunge să îşi identifice noi valenţe interioare care să îi pemită să acţioneze astfel încât să ajungă acolo unde îşi doreşte.

În procesul de coaching, împreună cu un coach calificat, îţi descoperi resurse interioare nebănuite de a te dezvolta şi de a-ţi creşte performanţa, depăşind barierele inerţiei care te menţine într-o stare peste care vrei să treci.

Progresezi astfel în sensul dorit de tine şi ai experienţa unei transformări semnificative la nivelul percepţiei situaţiei (situaţiilor) care fac subiectul procesului de coaching.

Astfel, fie că este vorba de coaching 1 la 1 sau de coaching de grup, atributele principale prin care coaching-ul făcut în mod profesionist funcţionează cu cel mai mare impact pentru dezvoltarea potenţialului fiecăruia sunt: ÎNCREDEREA, CONŞTIENTIZAREA, SUSŢINEREA, ÎNTREBARILE, SCHIMBAREA, ACŢIUNEA, REZULTATELE, TRASFORMAREA.

Pentru a avea acces la şi mai multe informaţii şi noutăţi despre coaching şi dezvoltare personală, înscrie-te la newsletter şi le vei putea primi şi pe mail 😉

Până data viitoare,

BUCURIE & SUCCES!

Pe curând,

Alina

Sursa foto:

By | 2017-09-08T03:20:18+00:00 13/06/2015|Coaching|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT