Despre SUCCES

//Despre SUCCES

Din ce in cePageLines- success.JPG mai des aud vorbindu-se despre sau vad atat in mediul online, cat si in emisiuni TV sau presa scrisa, ca se abordeaza tot mai mult tema succesului, in contexte dintre cele mai diferite: afaceri de succes, oameni de succes, femei de succes, relatii de succes, familii de success, viata de succes … si lista ar putea continua inca multe randuri de aici incolo 🙂

Urmarind astfel de „povesti de succes“, cel putin in aparenta foarte diferite intre ele, mi-am pus in mod (aproape) firesc intrebarea: “Ce inseamna de fapt SUCCES?” Se spune despre success ca il ai, il obtii, il dobandesti in urma unor actiuni concrete pe care le intreprinzi. Se mai spune si ca satisfactia succesului este dulce si imbietoare, dar si ca stralucirea succesului ne poate orbi. Deasemenea, exista multa literatura, inclusiv online, care ofera “cheia succesului”, promovand diverse metode de realizare a obiectivelor, gestionare a resurselor, emotiilor gandurilor, dezvoltare personala si promovare a gandirii pozitive etc.

 Acum te intreb pe tine: “Ce reprezinta PENTRU TINE SUCCESUL?” Cum stii ca ai succes? Ai o reprezentare clara a felului in care arata? Exista vreo stare sau un sentiment care iti defineste succesul? Cum se manifesta?

In cele ce urmeaza, iti propun un foarte scurt (nu iti va lua mai mult de 5 minute 😉 ) exercitiu de vizualizare, si anume  – te invit sa te asezi confortabil, sa respiri adanc de cateva ori si sa te relaxezi din ce in ce mai mult cu fiecare respiratie. In continuare, alege-ti un domeniu sau o situatie din viata ta in care doresti sa ai success – poate fi absolut orice (se poate referi la profesie, relatii, familie, situatie financiara, sanatate, orice iti doresti sa se realizeze cu succes si este important pentru tine)

Imagineaza-ti o situatie in care ai succesul pe care ti-l doresti, observa atent cu ochii mintii mediul in care esti, ce faci, cum te manifesti, observa daca mai sunt si alte persoane alaturi de tine si care este comportamentul lor; permite-ti sa traiesti pe deplin pentru cateva momente aceasta experienta – fii atent(a) la fiecare senzatie, forma, culoare, sunet, aroma care poate aparea – traieste aceasta experienta exact ca si cum ar fi 100% reala si observa absolut toate detaliile care iti apar atunci cand totul este exact asa cum iti doresti.

Aceasta este o viziune a succesului tau, pe care ti-o poti crea sau (re)aminti in legatura cu absolut tot ceea ce se manifesta in viata ta, fara absolut nicio constrangere. Dupa ce te-ai asigurat ca ai retinut toate elementele experientei succesului tau, te invit sa iti orientezi din nou atentia asupra respiratiei tale si sa deschizi usor ochii, revenind “aici si acum”, putand sa iti reiei activitatea obisnuita dupa 1-2 minute.

Iti poti chiar nota experienta traita in jurnalul tau personal sau poate doar pe o foaie de hartie, putand astfel sa o recitesti ori de cate ori consideri necesar. Deasemenea, poti relua exercitiul de cate ori doresti.

Tema succesului este una foarte vasta si cu siguranta voi mai reveni la ea si in viitor, in alte articole. Sunt insa curioasa acum sa stiu ce inseamna pentru tine SUCCESUL, iar in masura in care doresti sa impartasesti viziunea ta, o poti face postand un comentariu mai jos, iar pana data viitoare, iti spun:

MULT SUCCES! 😉

By | 2017-09-08T03:20:19+00:00 19/11/2012|Succes|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT