ILUZIA SUCCESULUI & PRIETENUL EŞECULUI

//ILUZIA SUCCESULUI & PRIETENUL EŞECULUI

Află cum ILUZIA SUCCESULUI te apropie de EŞEC…

iluzia-succesului

Acest articol probabil nu este pentru tine dacă tu consideri că nu există iluzia succesului. Te poţi opri chiar acum din citit sau poţi să continui şi să afli cum această iluzie, odată recunoscută, îţi va deschide cale liberă pentru a avea succes în mod real şi concret.

Cine îşi doreşte să aibă experienţa unui eşec?… sau, altfel spus,

Cine nu îşi doreşte să aibă succes?… Prin „succes”, mă refer bineînţeles la ceea ce îşi reprezintă fiecare ca fiind definiţia sa subiectivă a împlinirii şi reuşitei în viaţă, indiferent dacă are în vedere aspecte materiale, sprirituale, morale şamd.

Din perspectiva gândirii pozitive, „Nu există eşec”, iar chiar una dintre premisele NLP (programării neuro-lingvistice) este „Nu există eşec, există doar feedback”.

Într-adevăr, pornind de la un raţionament simplu, conform căruia orice acţiune a noastră produce un rezultat, putem spune că un „eşec” reprezintă un rezultat diferit faţă de cel dorit. Acest lucru poate cauza un anumit nivel  de nemulţumire, dezamăgire sau chiar durere.

În mass media zilelor noastre, suntem „bombardaţi” cu poveşti de succes. De la actori, vedete ale industriei de divertisment, politicieni, autori, oameni de afaceri, oameni de ştiinţă, etc.

A evidenţia rezultatele remarcabile ale unor persoane absolut deosebite este nu numai un act de apreciere, dar creează şi modele care îi pot inspira şi încuraja şi pe alţii să exceleze în diverse domenii în care sunt pasionaţi.

Am descoperit recent cartea  „The Art of Thinking Clearly” (“Arta de a gândi limpede”) a lui Rolf Dobelli, pe care o recomand tuturor celor pasionaţi de structura proceselor de gândire şi mai ales, de erorile de gândire pe care le putem întâlni atât în viaţa de zi cu zi, dar şi în lumea afacerilor.

Nu numai că este scrisă într-un limbaj foarte savuros, dar exerciţiile de logică şi exemplele din lumea „reală” cuprinse în fiecare eseu îţi menţine atenţia alertă şi contribuie la lărgirea spectrului  cognitiv.

Un astfel de exemplu îl reprezintă şi capitolul în care descrie percepţia eronată referitoare la eşec şi succes, accentuând riscul distorsionării realităţii printr-o tendinţă de a supralicita succesul.

Iată cum explică Dobelli (bazându-se pe date statistice), tendinţa manifestată în societate de a subestima rata eşecului, folosind cazul unui autor.

„În spatele fiecărui autor de succes, găseşti 100 de alţi autori ale căror cărţi nu se vor vinde niciodată. În spatele lor se găsesc 100 care nu au găsit editori. În spatele lor sunt alţi 100 peste ale căror manuscrise se pune praful în sertare. Şi în spatele fiecăruia dintre aceştia se găsesc alţi 100 de oameni care visează ca – într-o zi – să scrie o carte.

[…] Acelaşi lucru este valabil şi în cazul fotografilor, antreprenorilor, artiştilor, atleţilor, arhitecţilor, câştigătorilor premiului Nobel, prezentatorilor TV sau câştogătoarelor concursurilor de frumuseţe.” Rolpf Dobelli – („The Art of Thinking Clearly”)

De ce este important să conştientizezi importanţa iluziei succesului?

Citeşti aceste rânduri pe un site al cărui nume este www.joy4success.com, aşadar se înţelege de la sine că, prin tot ceea ce fac, îmi doresc să pot să ajut cât mai mulţi oameni să se bucure de succes.

Şi tocmai de aceea, pe lângă instrumentele aşa-zis „tehnice” pe care le ofer în articolele pe care le scriu şi a căror eficienţă o poţi verifica şi tu în cadrul workshopului intensiv „Manifestă MAGIA din TINE!”, dacă vrei să ai într-adevăr succes, ai nevoie să înţelegi un lucru, şi anume:

POŢI ORICÂND, ÎN ORICE MOMENT, SĂ EŞUEZI!

Fiind conştient(ă) de asta, nu numai că vei respecta şi vei beneficia de efectele Legii non-ataşamentului (sau a detaşării), dar te vei putea concentra pe obiectivul tău folosindu-te atât de toate resursele care îţi stau la dispoziţie, dar şi de alte resurse şi oportunităţi pe care ţi le vei crea pe parcurs, fiind pe deplin conştient(ă) că iluzia succesului  nu te duce decât către o zonă de mediocritate, în cel mai bun caz. Şi asta este o certiudine care se bazează pe rata statistică infimă a succesului faţă de rata imensă a eşecurilor.

Dar despre eşecuri nu prea scrie nimeni, nu? Poate doar după ce le-au depăşit şi au avut succes? 🙂

Şi acum, că ai înţeles de ce este important să nu cazi în capcana iluziei succesului şi ştii că eşecurile sunt mult mai numeroase, iată 10+1 indicii care te vor ajuta să schimbi statistica şi să creşti rata succesului.

  1. Fii pasionat(ă) de ceea ce faci
  2. Alege-ţi scopuri care să te reprezinte
  3. Fii perseverent(ă)
  4. Inspiră-i pe alţii prin acţiunile tale
  5. Studiază şi devin-o expert în domeniul tău
  6. Respectă-ţi promisiunile şi angajamentele
  7. Orientează-te către excelenţă şi nu te mulţumi cu puţin
  8. Fii chibzuit(ă) – cu timpul, banii, energia, resursele, oamenii…
  9. Gândeşte la nivel mare şi în perspectivă
  10. Urmăreşte detaliile pas cu pas şi fă ajustările la timp, fără să amâni

Vei desoperi CUM anume poţi îmbina astfel de instrumente pentru a-ţi urma cu succes misiunea personală, precum  şi care sunt mecanismele care stau la baza reuşitei, în cadrul workshopului intensiv „Manifestă MAGIA din TINE!”. (Detalii aici)

Iată, în încheiere, şi acel +1 indiciu, dar fără de care, chiar dacă le aplici pe toate celelalte, nu vei putea scădea rata de eşec, ba dimpotrivă…

Aşadar, ai nevoie în mod obligatoriu SĂ CREZI.  Pentru că dacă nu crezi că vei reuşi, atunci mai bine nu te apuci…

Chiar aşa cum spune şi Înţeleptul Maestru Yoda:

Sursa foto

BUCURIE & SUCCES,

Alina

Share
By | 2017-09-08T03:20:11+00:00 6/12/2016|Succes|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT