Încrederea în Sine: mijloc sau scop?

//Încrederea în Sine: mijloc sau scop?

increderea-in-sine

Scriam acum ceva vreme despre Tiparele mentale şi Încrederea în Sine scăzută. Îţi menţionam chiar şi o metodă simplă prin care poţi face schimbări, astfel încât să îţi modifici acele tipare mentale care nu te susţin, ci te împiedică să te bucuri cu adevărat de viaţa ta.

Revin acum la tema încrederii şi îţi lansez o întrebare: Pentru tine, încrederea în sine reprezintă un mijloc/ o necesitate pentru a obţine un anumit rezultat sau este un scop pentru care faci diferite demersuri şi chiar eforturi?

Altfel spus, ai nevoie de încredere în sine pentru a ajunge să ai un anumit succes sau o serie de lucruri pe care faci determină nivelul de încredere în sine?

…sau oare se mai poate şi altfel?…

Aştept cu mare interes răspunsul tău pe care te invit să mi-l transmiţi chiar după ce citeşti aceste rânduri. Aprieciez orice părere şi implicare într-o împărtăşire de credinţe şi idei 😉

Te întrebi probabil cum de am ales tocmai această temă pentru articolul de astăzi…

Ei bine, am să-ţi răspund foarte succint. Mă întâlnesc zilnic cu persoane care fie consideră că „nu pot face un anumit lucru pentru că nu au suficientă încredere în ele” – şi recunosc asta deschis sau implicit, fie spun „din cauza x nu am suficientă încredere în mine”, în timp de alţii spun: „dacă fac x/y/z activitate sau dacă dobândesc a/b/c lucru, voi avea mai multă încredere în mine”

Aşadar, unii percep încrederea în sine ca pe un mijloc, iar alţii – ca pe un efect sau chiar ca pe un scop în sine.

Ce au comun toate cele 3 situaţii menţionate mai sus?

UN REPER. Aşadar, indiferent de locul în care este poziţionat acest reper în contextul particular al fiecărei persoane în parte, el există. Iar percepţia respectivei persoane astfel creată, îi va determina un anumit comportament.

Interesant este că aceste repere pot fi diferite nu numai în funcţie de persoană, ci şi în funcţie de situaţia sau domeniul de viaţă.

De exemplu, o persoană poate avea un nivel ridicat de încredere în sine în relaţiile profesionale, însă în cele de familie să perceapă opusul. Sau cineva care se percepe având deplină încredere sine în viaţa personală, să se simtă „blocată” când vine vorba de domeniul carierei. Şi exemplele pot continua…

Percepţiile diferite în privinţa încrederii în sine şi cum îţi pot ele influenţa sentimentul de împlinire, bucurie şi armonie în diferitele domenii de viaţă vor fi una dintre temele abordate în cadrul Seminarului intensiv „Încrederea în Sine şi Echilibrul în Viaţă”, seminar la care te invit cu drag să participi şi care cu siguranţă îţi va oferi noi perspective prin care experienţele tale de viaţă se vor putea transforma semnificativ.

Mai multe detalii despre Seminar găseşti AICI

Cu BUCURIE & SUCCES,

Alina

Sursa foto: iStock/Andrew Rich

By | 2017-09-08T03:20:17+00:00 11/01/2016|Increderea in Sine|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT