3 Instrumente pentru a-ţi gestiona timpul mai eficient anul acesta

//3 Instrumente pentru a-ţi gestiona timpul mai eficient anul acesta

gestiona-timpul-joy4success

 

  • Ţi-ai promis că anul acesta îţi vei gestiona timpul muuuuult mai bine ca până acum?…
  • Printre rezoluţiile tale pentru noul an ai inclus şi faptul că nu vei mai amâna să acţionezi şi că îţi vei respecta termenele de îndeplinire pentru tot ceea ce îţi propui?…
  • Îţi doreşti să înveţi să înlături „haosul” pe care eşti nevoit(ă) să îl trăieşti pentru că a-ţi gestiona timpul eficient pare o perpetuă „fata morgana”, o himeră pe care nu o poţi atinge, indiferent cât de mult te-ai strădui?…

Tocmai pentru ca lucrurile să se schimbe pentru tine de acum încolo, iată îţi prezint în cele ce urmează 3 instrumente practice prin care:

  • Îţi identifici eficient toate acţiunile pe care le ai de făcut
  • Îţi prioritizezi şi îţi monitorizezi fiecare proiect şi fiecare etapă a proiectului/proiectelor la care lucrezi
  • Te asiguri că lucrezi la sarcinile pe care ţi le stabileşti, fără întreruperi şi într-un mod consistent şi sustenabil.

Recunosc, capitolul organizare şi respectarea termenelor nu a fost întotdeauna punctul meu forte. Tocmai de aceea, de-a lungul timpului, am fost preocupată să găsesc acele instrumente care să îmi permită să îmi desfăşor activitatea în condiţii de eficienţă şi performanţă maxime.

Cum îţi sună asta: „Rezultate maxime cu efort minim”?

Ei bine, asta este o deviză pe care o promovez cât pot de mult. În fond, nu pe asta se bazează eficienţa? 🙂 Iar mai multă eficienţă, lasă loc să îţi trăieşti viaţa cu mai multă pasiune, bucurându-te de fiecare clipă.

Aşadar, cele 3 instrumente te vor ajuta să obţii fix asta: eficienţă.

Ele te vor determina să faci 3 lucruri esenţiale pentru gestionarea timpului în mod eficient:

Prioritizarea – ce ai de făcut şi în ce ordine?

Monitorizarea  – în ce etapă eşti şi ce mai ai de făcut?

Acţiunea propriu-zisă – un plan este PERFECT INUTIL dacă nu îl şi pui în practică

Aceste instrumente pot fi folosite 100% online. Aşadar, îţi sunt disponibile oriunde, oricând. În plus, datele sunt salvate în cloud, astfel încât nu trebuie să îţi faci griji că le vei pierde.

Timpul este Viaţă.

Felul în care alegi să îţi aloci timpul pe parcursul unei zile reflectă nivelul de responsabilitate pe care ţi-l asumi faţă de felul în care alegi să îţi trăieşti viaţa.

Iată aşadar cele 3 instrumente pentru a-ţi gestiona timpul  într-adevăr eficient anul acesta:

  1. Workflowy este o aplicaţie prin care poţi face liste (to do lists) şi le poţi urmări gradul de îndeplinire, precum şi statusul în orice moment.

Poţi să le tipăreşti şi chiar să colaborezi cu alte persoane la realizarea sarcinilor din cadrul aceleiaşi liste. Este un instrument prietenos, uşor de folosit şi practic. Filmuleţele din secţiunea Help îţi prezintă succint toate funcţionalităţile aplicaţiei, astfel încât tu să identifici modul cel mai potrivit de a o folosi în activitatea ta. Mergi la aplicaţie.

  1. Gantter este un instrument online de o complexitate mai mare, care are la bază diagrama GANT, foarte folosită în managementul de proiecte.

În cadrul acestei aplicaţii, îţi poţi prioritiza proiectele, le poţi urmări etapele de implementare, alocarea de resurse, potenţialele riscuri, etc. Deasemenea, poţi lucra în echipă pentru a urmări stadiul fiecărui proiect, în timp real. Încearcă să vezi cum funcţionează aplicaţia aici.

  1. Metoda Pomodoro este o metodă de a-ţi stabili şi a urmări perioadele în care lucrezi fără întreruperi şi să le alternezi cu intervale de pauză. Forma „clasică” a metodei promovate de Francesco Cirilli atribuie câte 5 minute de pauză după fiecare 25 de minute de activitate neîntreruptă. Apoi, după 4 intervale de lucru, se poate lua o pauză mai lungă, de exemplu 10-30 minute.

Sunt disponibile o sumedenie de aplicaţii online pentru aplicarea acestei metode. Le poţi utiliza fie în forma standard, fie poţi ajusta intervalele de lucru şi pauzele, potrivit nevoilor tale personale.

Această metodă este deosebit de eficientă dacă te confrunţi în activitatea ta cu întreruperi foarte dese, cu „mâncători de timp” – care nu îţi permit să ai continuitate atunci când lucrezi. Totodată, pauzele care alternează cu intervalele de lucru, îţi permit un ritm susţinut al activităţii, fără însă a te simţi epuizat, iar efienţa ta va creşte în mod considerabil.

Care este pentru tine cea mai eficientă metodă sau cel mai eficient instrument de a-ţi gestiona timpul?

Împărtăşeşte experienţa ta cu cei care citesc acest articol, lăsând un comentariu mai jos.

Alege acum să nu mai pierzi timpul preţios pe care ţi-l oferă fiecare zi din viaţa ta şi începe Programul unic şi inovativ de Time Management „TIC-TAC: Povestea Timpului Tău”.

[Vezi aici]

BUCURIE & SUCCESS! 😉

Pe curând,

Alina

Sursa foto:

By | 2017-09-08T03:20:11+00:00 10/01/2017|Time Management|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT