Tehnica în 4 paşi pentru realizarea obiectivelor anul acesta

//Tehnica în 4 paşi pentru realizarea obiectivelor anul acesta

tehnica-realizarea-obiecivelorEste încă luna ianuarie şi, ca la orice început de an, majoritatea dintre noi ne facem rezoluţii, planuri, ne stabilim obiective pentru noul an şi debordăm de entuziasm. Suntem plini de speranţă faţă de cum ne vom organiza pentru ca, la finalul anului, să neputem bucura de realizarea obiectivelor propuse.

Poate că deja ţi-ai definitivat lista rezoluţiilor pentru anul acesta (2015)  sau poate că încă mai lucrezi la ea. În ambele situaţii, parcurgerea acestui articol îţi va fi utilă cu siguranţă 😉

De mai mulţi ani, am făcut un obicei din a-mi nota pe hârtie la începutul anului obiectivele pe care mi le stabilesc de îndeplinit pe parcursul anului respectiv.

Şi pentru că unele dintre obiectivele deja stabilite pentru anul acesta încep uşor-uşor să se realizeze, m-am gândit să îţi împărtăşesc una din tehnicile pe care le-am aplicat de-a lungul timpului şi care a dat rezultate peste aşteptări.

Această tehnică a fost aplicată şi în cadrul evenimentului din 17 ianuarie (unul dintre obiectivele îndeplinite deja 🙂 ), respectiv workshopului experienţial „Cum va fi anul 2015 pentru tine?”

Această tehnică poate fi pentru fiecare dintre noi precum o oglindă retrovizoare pe care o folosim atunci când vrem să parcurgem în cele mai bune condiţii drumul pe care ni l-am ales pentru realizarea obiectivelor.

Atunci când conduci o maşină, indiferent de intenţie – fie că aceasta este schimbarea direcţiei de mers, încetinirea sau mărirea vitezei, depăşirea etc. – oglinda retrovizoare îţi dă informaţii preţioase şi te ajută să îţo continui drumul.

Bineînţeles, nu te vei uita în permanenţă în oglinda retrovizoare, însă ea îţi permite să avansezi în siguranţă şi cu încredere pe drumul ales, creandu-ţi totodată premisele pentru a te adapta în permanenţă la diversele „situaţii din trafic” 🙂

Iată în continuare cei 4 paşi ai tehnicii pe care am denumit-o „Oglinda retrovizoare” – o tehnică puternică, bazată atât pe practicarea recunoştinţei, dar totodată şi a conştientizării şi asumarea deciziilor. Poţi folosi acest exerciţiu fie înainte de a-ţi întocmi rezoluţia pentru noul an, fie după ce deja ai făcut asta sau poate vrei doar să experimentezi să vezi ce constientizări ies la iveală.

„Oglinda retrovizoare”

1.Eu (numele tău),……………, sunt recunoscător(recunoscătoare) pentru că în anul care tocmai s-a încheiat …….. (notează minim 10 lucruri pentru care îţi exprimi recunoştinţa)

 

2.Care sunt persoanele cărora le sunt recunoscătoare în anul care tocmai s-a încheiat? (menţionează minim 3 persoane)

 

3.Care sunt lucrurile, persoanele, situaţiile de care am decis să mă despart la finalul anului care s-a încheiat? (menţionează minim 3)

 

4.Care sunt lucrurile, persoanele, situaţiile pe care vreau să le păstrez şi în acest an? (menţionează minim 3)

După ce ţi-ai acordat suficient timp pentru a parcurge toţi cei 4 paşi, sunt curioasă ce elemente noi ai identificat, cum s-au schimbat unele idei pe care le aveai probabil înainte sau, pur şi simplu, cum ţi s-a părut acest exerciţiu după ce l-ai parcurs.

Şi de aceea, te invit să îmi împărtăşeşti părerea ta lăsând un comentariu la finalul acestui articol şi, în măsura în care consideri că poate fi util şi altor prieteni ai tăi, apreciez faptul că te implicit şi că îl distribui mai departe 🙂

Iar dacă eşti într-o perioadă din viaţa ta în care vrei să iniţiezi anumite trasformări, vrei să restabileşti echilibrul în domeniile principale de viaţă şi să te poţi bucura de împlinire şi success, vino să lucrăm împreună pentru evoluţia ta!

Până data viitoare, îţi doresc zile pline de BUCURIE & SUCCES! 😉

Pe curând,

Alina

 

By | 2018-01-04T23:38:41+00:00 24/01/2015|Succes|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT