O tehnică spirituală de Management al Timpului…

//O tehnică spirituală de Management al Timpului…

management-al-timpului-brother-david

Care poate fi oare legătura dintre Spiritualitate şi un bun Management al Timpului? Există măcar vreo apropiere între aceste 2 concepte? Putem să le abordăm măcar în acelaşi context?…Iată câteva întrebări la care vei găsi răspuns în cele ce urmează…

Acum ceva vreme, îţi povesteam ce poate însemna O zi bună, ocazie cu care ţi-am făcut cunoştinţă cu Brother David Steindl-Rast.

Fiind o mare admiratoare a evenimentelor TED, am descoperit zilele trecute un discurs susţinut de Broter David la Edinburgh şi pe care te invit să îl urmăreşti cu atenţie, pentru că reprezintă o sursă de inspiraţie şi conştientizare a unor realităţi peste care trecem fără a le recunoaşte adevărata valoare.

Poate te intrebi cum discursul călugărului benedictin Brother David poate fi o sursă de inspiraţie pentru un management al timpului mai bun?

Ei bine, cei 3 paşi pe care îi menţionează Brother David în discursul său, pe cât sunt de simpli, pe atât sunt capabili de a-ţi transforma nu numai comportamentul din viaţa de zi cu zi, dar îţi vor modifica şi felul în care te raportezi la priorităţile tale de viaţă.

Odată ce este dobândită şi devine un obicei, simplitatea este una dintre problemele deja rezolvate de management al timpului…

Dacă ne referim strict la cei 3 paşi: „Opreşte-te! – Priveşte! – Acţionează!” (Stop – Look – Go), poţi identifica exact ce este absolut necesar înainte de a acţiona propriu-zis.

Deşi trăim într-o lume în care este nevoie (sau cel puţin se promovează) să fii mereu în acţiune pentru a ”obţine” ceva, iată că se poate şi altfel…

 1. Opreşte-te!

Spune stop caruselului în care te-ai lăsat prins(ă) şi ieşi din şablonul repetitiv pe care îl trăieşti parcă pe pilot automat.

 1. Priveşte!

Devino conştient(ă) de ceea ce „se întâmplă”, de felul cum te raportezi la situaţiile pe care le trăieşti şi ce înseamnă ele cu adevărat pentru tine şi pentru viaţa ta.

 1. Acţionează!

Abia după ce ai dobândit conştientizarea a ceea ce este cu adevărat necesar şi într-adevăr  important pentru tine poţi acţiona cu un impact maxim, în cel mai eficient mod posibil pentru obţinerea rezultatului dorit.

Te duc aceşti paşi catre un management al timpului mai bun? Îţi garantez că DA!

Deşi poate că la o primă vedere ţi se va părea că ai lucruri în plus de făcut, de fapt, treptat, vei observa cum vei începe să ai o claritate din ce în ce mai mare asupra situaţiilor, iar acţiunile tale vor înceta să mai fie inutile, ineficiente sau chiar haotice şi vei reuşi să acţionezi pe baza principiului „punct ochit, punct lovit!”. Şi toate astea, cu bucurie, recunoştinţă şi fără a „pierde timpul”… 😉

Dacă vrei să descoperi mai multe tehnici inedite pentru un management al timpului mai mult decât eficient, alege să începi acum Programul unic şi inovativ de Time Management „TIC -TAC: Povestea Timpului Tău” Vezi detaliile aici.

Percepţia ta despre ce înseamnă eficienţă şi gestionarea timpului se va transforma radical, iar tu vei câştiga mult mai mult decât…timp 😉

Te las acum să te bucuri deplin de discursul TED al  lui Brother , discurs cu mult mai cuprinzător şi plin de semnificaţii şi din care am surprins în aceste rânduri doar o (foarte) mică parte.

(Filmul este disponibil cu subtitrare şi în limba română. Tot ce e necesar este să selectezi această opţiune din bara de jos a ecranului.)

Aştept cu mare interes comentariile şi impresiile tale şi îţi mulţumesc că împărtăşeşti şi altora lucrurile interesante pe care le găseşti aici. EnJOY! 😉

 

Până data viitoare,

BUCURIE & SUCCES!

Pe curând,

Alina

Sursa foto

Photo: James Duncan Davidson

By | 2017-09-13T19:59:30+00:00 24/08/2015|Time Management|2 Comments

2 Comments

 1. Robert 25/08/2015 at 17:00

  Foarte bun articolul!

  • alina 26/08/2015 at 12:02

   Mulţumesc frumos, Robert! Apreciez foarte mult feedback-ul oferit. Îmi este foarte util când aleg temele despre care scriu să ştiu care sunt principalele domenii de interes pentru cei care citesc articolele mele. Pentru tine, care ar fi primele trei teme despre care ţi-ai dori şi ţi-ar fi util să citeşti articole pe joy4success.com?

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT