Trezitul de dimineaţă

//Trezitul de dimineaţă

trezitul de dimineaţă - Time Management -Joy4Success

„Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge” spune o zicală binecunoscută.

Dar, oare, aşa este într-adevăr pentru toată lumea?…

De exemplu, cum este trezitul de dimineaţă pentru tine?…

Cât de uşor îţi este să te ridici din pat la primul semnal sonor al ceasului deşteptător?…

Sau poate apeşi butonul snooze de mai multe ori, „câştigând” câteva minute în plus de somn, de fapt minute când doar stai în pat, aşteptând ca ceasul să sune din nou, de data aceasta parcă având un sunet şi mai strident?…

Eşti una dintre persoanele pentru care trezitul de dimineaţă este o adevărată corvoadă sau abia aştepţi să începi o nouă zi plină de energie, în care să te bucuri de activităţile pe care le întreprinzi şi să-ţi urmăreşti obiectivele propuse?…

Recunosc, multă vreme am fost o persoană care considera „somnul de dimineaţă ca fiind cel mai dulce”. Apăsam butonul snooze de nenumărate ori până când reuşeam să mă dau jos din pat, considerând că m-am trezit mult prea devreme. Pentru ca apoi, după doar câteva minute, să conştientizez că de fapt m-am trezit mult prea târziu ca să mă pot pregăti în tihnă pentru începerea unei noi zile de lucru – ceea ce, bineînteles, îmi crea o stare de frustrare şi  mă făcea să acţionez pe fugă, în grabă, amplificând încă şi mai mult senzaţia de lipsă de timp.

Pentru că totuşi îmi dădeam seama de faptul că acest „obicei” este unul care determina un început de zi departe de ceea ce mi-aş fi dorit, am luat decizia la un moment dat de a renunţa la acest obicei. Şi, ştii cum se spune: „Ai grijă ce-ţi doreşti…” 🙂

Şi iată că după ce am luat decizia de a mă trezi atunci când suna ceasul – fără a prelungi inutil intervalul de timp apăsând snooze de nenumărate ori până când deja riscam să fiu în întârziere – în mod aproape spectaculos, am început să mă trezesc din ce în ce mai uşor şi mai plină de energie, chiar şi înainte ca ceasul să sune.

Ce a făcut diferenţa pentru mine între a mă lamenta la auzul soneriei ceasului deşteptător şi a mă trezi plină de energie? MOTIVAŢIA.

Un exerciţiu extrem de simplu, pe care am început să îl practic constă în planificarea zilei următoare seara, înainte de a merge la culcare.

Poate te întrebi „care este legătura între motivaţie şi planificare?”.

Ei bine, de-a lungul timpului, mi-am dat seama că simpla planificare nu garantează şi îndeplinirea acţiunilor planificate. Aşadar, ce am început eu să fac, a fost ca seara să îmi planific ceea ce urmează să fac în ziua următoare identificând totodată şi motivul pentru care fac lucrurile respective.

Acest exerciţiu m-a ajutat şi mă ajută să elimin de pe listă acele activităţi „balast” care sunt mari consumatoare de timp şi de energie şi al căror randament nu justifică efortul depus. Şi totodată, să păstrez acele activităţi care mă ajută zi de zi să progresez, să mă dezvolt şi să îmi cresc eficienţa personal.

Pe tine ce te-ar motiva suficient de tare astfel încât să te trezeşti dimineaţa devreme şi să începi ziua plin(ă) de energie?

Pentru a-ţi forma noi deprinderi şi obiceiuru de organizare eficientă a timpului şi a activităţilor zilnice, urmează programul de Time Management “TIC-TAC: Povestea Timpului Tău”. Acest program îţi oferă strategii şi instrumente practice care dacă le aplici pas cu pas, îţi vor transforma radical felul în care îţi planifici timpul şi îţi organziezi şi duci la finalizare activităţile tale.

Fă primul pas acum!

Aştept cu drag comentariile tale, precum şi exemple de strategii de succes pentru trezitul de dimineaţă, pe care mi le poţi trimite completând formularul de mai jos.

Pe curând,

Alina

 

By | 2017-09-08T03:20:19+00:00 11/12/2013|Time Management|0 Comments

Leave A Comment

Aboneaza-te la newsletter

Şi primeşti GRATUIT

Capitolul 1 din Workbook

Felicitări! Vei primi în scurt timp un e-mail cu link-ul pentru a descărca Capitolul GRATUIT