Cât de bine comunici depinde în primul rând de acest lucru

cum comunici - Joy4Success
  • „Avem probleme de comunicare…”
  • „Există o comunicare deficitară…”
  • „Sunt lacune în comunicare…”
  • „Nu putem comunica…”

Ce stă oare în spatele acestor sintagme pe care le-ai auzit adesea sau care probabil te-au afectat și pe tine la un moment dat, într-o formă sau alta?…

Tema comunicării este una foarte vastă și dificil de a fi acoperită într-un singur articol pe blog. Am mai vorbit despre cât de important este felul cum comunici eficient și asertiv și în webinarul Joy4Succes#10, precum și în articole anterioare de pe blog.

Însă, intenția articolului de față este să îți aducă în atenție un lucru esențial, dar care este de cele mai multe ori scăpat din vedere atunci când ne referim la o bună comunicare.

Astfel, înainte de ORICE, dacă vrei să comunici cât mai eficient, asertiv, concis și armonios, este absolut necesar să ai în vedere:

Cât de bine comunici tu… cu TINE.

Da, exact.

Ceea de numim comunicarea intrapersonală, reprezintă punctul de pornire (dar și punctul de referință) al oricărui proces de comunicare eficientă interpersonală, publică, de grup, directă sau indirectă… etc.

Dialogul interior pe care îl ai în interiorul propriei tale minți determină în cea mai mare măsură felul în care comunici în exterior, precum și nivelul de succes, respectiv eșec al comunicării respective.

  • Ce îți spui TU despre tine?…
  • Care este discursul pe care îl asculți de la propria ta minte?…
  • Care sunt gândurile care îți trec prin minte atunci când ai nevoie să comunici cu alte persoane?…
  • Ești încrezător/încrezătoare sau temător/temătoare?…
  • Îți este clar ce vrei să transmiți celuilalt/celorlalți sau este o reacție automată?…
  • Cât de atent(ă) ești la felul în care comunică cealaltă persoană/celelalte persoane?…

Acestea sunt câteva întrebări asupra cărora te invit să reflectezi dacă vrei cu adevărat să îmbunătățești felul în care comunici.

Vom dezvolta împreună mai amplu și vei putea aprofunda modalități concrete de a-ți perfecționa abilitățile de comunicare prin interacțiuni directe și aplicații practice și în cadrul programului transformațional YOU FIRST©, despre care găsești mai multe informații aici.

Știu cât de greu poate fi uneori să acționezi pentru a face o schimbare majoră în viața ta. Și tocmai de aceea sunt aici să te susțin.

Primul pas are de cele mai multe ori o valoare mult mai mare decât ne imaginăm. Totuși, și să continui drumul este la fel de important. Dacă simți că te găsești într-o asemenea situație, trimite-mi un mesaj sau alege varianta care ți se potrivește pentru ceea ce îți dorești.

Până data viitoare,
BUCURIE & SUCCES!
Pe curând,
Alina

Sursa foto: Priscilla Du Preez on Unsplash

Distribuie prietenilor

Ți-a plăcut articolul?

Înscrie-te la newsletter și vei primi noile articole înaintea tuturor.

Acest formular prelucrează date cu caracter personal. Vezi Politica de confidențialitate.

Lasă un răspuns