Fericirea incepe cu tine!

fericirea-incepe-cu-tineTraim intr-o lume in care suntem asaltati de volumul urias de informatii care vin catre noi si, uneori, putem avea chiar senzatia ca suntem coplesiti de toate cate se intampla in jurul nostru. In mijlocul acestui „vartej”, ni se poate parea la un moment dat ca fericirea este greu de gasit si chiar si mai greu de pastrat. Am auzit multe persoane in ultima vreme spunandu-mi ca se simt nefericite , persoane care cauta diverse activitati in care sa se implice si care sa „le umple sufletul de fericire”.

Fericirea nu este ceva ce se gaseste, ci se cultiva in mod constient.

Asta este ceea ce cred si ceea ce experienta personala mi-a demonstrat de-a lungul timpului. Desigur, in viata noastra avem momente cand pur si simplu „se intampla lucruri” care ne fac sa simtim o stare de fericire. Doar ca, in majoritatea situatiilor, dupa un timp oarecare, putem observa cum acea stare se diminueaza, pe masura ce ne indepartam de evenimentul care a creat in noi acel sentiment placut.

Dar oare cum putem cultiva starea de fericire?

Fericirea este o stare interioara, iar pe masura ce vom putea cultiva in interiorul nostru aceasta stare, vom dezvolta si noi metode de a (re)actiona in fata evenimentelor mai putin placute din viata de zi cu zi.

Vestea buna 🙂 este ca putem face cate ceva in fiecare zi pentru a ne simti mai fericiti si impliniti. Lucruri simple, care aplicate in mod constant, ne vor crea „obiceiuri ale fericirii”. Iata in continuare 3 lucruri foarte usor de facut, dar care iti pot imbogati semnificativ viata de zi cu zi.

1. Observa-ti gandurile

Noi suntem mai mult decat gandurile noastre. De multe ori insa uitam asta si ne lasam purtati de un dialog interior, de acea „voce” care ne alimenteaza crearea unor scenarii care adesea nu au legatura cu realitatea prezenta, ci sunt de fapt niste conditionari determinate de experiente neplacute din trecut. Prin deprinderea obiceiului de a-ti observa aceste ganduri, nu doar ca te vei detasa de ele si le vei limita influenta negativa asupra mintii tale, dar treptat-treptat vei vedea ca aceste „voci interioare” cu mesaje neplacute vor aparea din ce in ce mai rar si cu o voce din ce in ce mai stinsa.

2. Concentreaza-ti atentia pe ceea ce este important pentru tine

Deseori oamenii se simt neimpliniti si nefericiti pentru ca isi ocupa timpul cu lucruri care sunt neimportante pentru ei si care ii fac sa isi risipeasca energia. Astfel, ei intretin programele care ii conditioneaza sa intretina starea in care manifesta practic lipsa fericirii.

Asadar, o data ce iti clarifici ceea ce este important pentru tine, poti decide sa faci cate ceva in fiecare zi care sa te apropie de ceea ce iti doresti, transmitand astfel energia pozitiva a gandurilor, emotiilor si actiunilor tale catre capitolele importante din viata ta. Asta nu inseamna sa ai asteptari si sa „te agati” de rezultatele pe care le proiectezi. Ci sa directionezi in mod constient energia ta, fiind atent(a) si revizuindu-ti atitudinea de fiecare data cand observi ca ai tendinta de a te „lasa prins(a) in vartejul evenimentelor” si incepi sa te implici in lucruri care nu te duc in directia pe care ti-ai stabilit-o.

3. Apreciaza si multumeste pentru ceea ce ai

De multe ori ignoram lucrurile minunate pe care viata ni le ofera, doar pentru ca ne dorim ALTCEVA. Avem astfel falsa impresie ca daca am avea acel ALTCEVA (alt job, alt partener, alt statut financiar, alta locuinta, alte oprtunitati etc), atunci am fi intr-adevar fericiti. Nimic mai FALS! Urmand o astfel de programare, dupa ce vom avea in viata noastra toate acestea, ce credeti ca se va intampla? Vom cunoaste adevarata fericire? Nici pe departe…Vom uita repede cat de mult ne-am dorit acel „ceva” si ne vom incepe sa ne simtim din nou nefericiti pana cand vom obtine…ALTCEVA…Si tot asa, povestea poate continua la nesfarsit.

In schimb, daca incepem sa apreciem ceea ce avem deja, cream in noi acea conexiune interioara cu strea de fericire. Si vom incepe sa vedem in jurul nostru din ce in ce mai multe ocazii care ne vor sustine aceasta stare.

Ce au in comun cele 3 puncte mentionate mai sus? Simplu: DECIZIA, CONSTIENTIZAREA si ASUMAREA.

Asadar: Decide ce este important pentru tine, constientizeaza ce si cum e nevoie sa faci si apoi asuma-ti directia aleasa, precum si actiunile pe care le intreprinzi. Fa din asta un obicei, creaza astfel un nou comportament si, in mod miraculos si inevitabil, vei crea un „obicei al starii de fericire”. Si apoi, pe masura ce aceasta stare va creste in interiorul fiintei tale, nu il vei putea opri sa nu se raspandeasca si in jurul tau. 😉 Dar despra asta vom povesti intr-o alta postare 🙂

Pana data viitoare insa, te invit sa (iti) raspunzi la urmatoarele intrebari:

  • Care sunt primele 3 lucruri care iti vin in minte cand spui „fericire”?
  • Ce este important pentru tine in viata? Care sunt 3 lucruri fara de care ai considera ca viata nu ar avea sens?
  • Care sunt 3 lucruri pe care le aprecizi in viata ta in acest moment?

Astept cu multa curiozitate raspunsurile tale fie in rubrica de comentarii de mai jos, fie aici.

Pe curand,

Alina

Acest articol are 2 comentarii

  1. Ma uimesti! Tu chiar este o persoana de exceptie. Ferice de prietenii tai!

    1. Fiecare dintre noi este special. Si ceea ce imi doresc prin ceea ce fac, este ca din ce in ce mai multi sa realizeze si totodata sa exprime “darul” special si magic pe care il au in interiorul Fiintei lor.

Lasă un răspuns

Close Menu
×
×

Cart