Încrederea în sine & Imaginea de sine @ Psihologia succesului 21.02.2016

Coach Alina Mărgineanu @ Psihologia succesului 21.02.2016

“Încrederea în sine & Imaginea de sine” @www.radiofxnet.ro cu Psiholog Radu Leca

În cadrul emisiunii Psihologia succesului, am avut ocazia de a purta o discuţie foarte interesantă cu dl. Psiholog Radu Leca. Astfel, într-un cadru destins, adesea plin de umor, am discutat despre teme „serioase”…Tema principală a discuţiei a fost încrederea în sine & imaginea de sine şi rolul pe care acestea îl au în viaţa noastră.

Mulţumiri, Psiholog Radu Leca pentru invitaţia în emisiunea Psihologia succesului.

Poţi urmări aici înregistrarea acestui dialog antrenant 🙂

Felul în care ne raportăm la propriile noastre convingeri şi aşteptări, la ceilallţi şi la mediul în care ne desfăşurăm activitatea este specific fiecăruia şi este determinat de filtrele mentale formate de-a lungul timpului.

Astfel, fie că este vorba de sport, politică sau public speaking… rezultatele obţinute sunt în relaţie directă cu imaginea de sine pe care fiecare persoană şi-a proiectat-o. Concomitent, acţiunile respectivei persoane sunt influenţate de cât de suportive sau cât de limitative sunt propriile lor convigeri. Henry Ford spunea: „Dacă crezi că poţi sau că nu poţi, ai dreptate”.

Printre alte subiecte abordate în cadrul acestei discuţii au mai fost: planurile de carieră, cum poţi face alegeri, cum poate coaching-ul fi util pentru a spori încrederea în sine, cum se pot depăşi limitările, extinzându-se astfel zona de „confort” şi realizând trecerea la un alt nivel. Deasemenea, am discutat despre acţiune şi reacţiune: cum putem să ne „antrenăm” să acţionăm acţionat şi să ne dezvoltăm autocontrolul, în loc să reacţionăm impulsiv/compulsiv faţă de anumite situaţii sau persoane…

Sunt curioasă ce elemente din această discuţie ţi s-au părut ca având cea mai mare relevanţă pentru tine. Astfel, te invit să laşi un comentariu în rubrica de mai jos. Îţi mulţumesc anticipat pentru că îmi vei fi împărtăşit părerea ta.

Până data viitoare,

BUCURIE & SUCCES! 😉

Alina

Ți-a plăcut articolul?​

Înscrie-te la newsletter și vei primi noile articole înaintea tuturor.

Împărtășește articolul cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *